Chi Etherische olie, Roomspray en Kruidenwater

De etherische of essentiële oliën van Chi worden gewonnen uit de bloemen, bladeren, stengels, schors, schil of wortels van een plant. De oliën worden voor toepassing (aromatherapie) gemengd met een andere stof (zoals olie, alcohol of lotion) en vervolgens kan het via massage op de huid aan worden gebracht of in de lucht worden gespoten voor een aangename geur in de ruimte. Ook kan het worden toegepast in bad of worden geïnhaleerd via de neus. Dit laatste geeft het grootste effect. De geuren in de oliën stimuleren de zenuwen in de neus. Die zenuwen sturen impulsen naar het deel van de hersenen dat het geheugen en de emotie regelt. Afhankelijk van het type olie kan het resultaat op het lichaam kalmerend of stimulerend zijn. 

Chi etherische oliën (mixen)

De afgelopen 25 jaar heeft Chi een hele serie effectieve, doelmatige mix oliën ontwikkeld. Zo kun je met behulp van een aroma diffuser een ruimte snel van een lekkere geur voorzien en een fijne sfeer creeëren. Ook helpen al onze mixen om de lucht te zuiveren. Voor ieder moment van de dag, voor ieder seizoen en voor iedere gewenste sfeer vind je hier de juiste mix olie.

Chi verdamper, geurblokjes en inhalers (aromatherapie)

Twee Chi producten die niet mogen ontbreken in je aromatherapie accessoires! Wanneer de een subtiele verdamping van etherische olie in je ruimte wenst is de Chi geursteen een musthave. Ideaal voor kleine ruimtes zoals het toilet en de kleding- of schoenenkast. Maar ook perfect op het bureau, naast het bed of op de babykamer. Wanneer je wilt gaan werken met een aroma inhaler dan is de onverwoestbare Chi Aroma Inhaler de beste keus! Deze inhaler heeft twee grote voordelen: hij is van roestvrij staal (RVS), en bevat 0% plastic in tegenstelling tot de klassieke inhaler! Daarnaast is deze Inhaler duurzaam in gebruik, doordat je het kan hergebruiken.

Chi Air Sprays + Skin Outdoor spray (aromatherapie)

De afgelopen 25 jaar heeft Chi een hele serie effectieve, doelmatige airsprays ontwikkeld om snel ruimtes van een prettige geur te voorzien. Deze Chi airsprays bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten namelijk biologische alcohol en een mix van essentiële oliën. Een krachtig mengsel van aangename aroma’s die elke ruimte kunnen parfumeren met luchtverbeterende, 100% plantaardige stoffen.

Hydrolaten (kruidenwaters)

Hydrolaten zijn bloemen- of kruidenwaters en zachter dan de etherische olie. Ze zijn veelzijdig en makkelijk in gebruik: van verfrissing en smaakstof tot aan de verzorging van een zeer gevoelige huid.

Overige Chi producten

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie, of etherische olietherapie, verwijst naar een reeks traditionele, alternatieve of complementaire therapieën* waarbij etherische oliën en andere aromatische plantenstoffen worden gebruikt. Etherische oliën worden al vele duizenden jaren gebruikt met als doel de gezondheid of het humeur van een persoon te verbeteren.

Aromatherapie-toepassingen omvatten massage, plaatselijke toepassingen en inhalatie.

Gebruikers moeten zich er echter van bewust zijn dat "natuurlijke" producten ook chemicaliën zijn en gevaarlijk kunnen zijn als ze op de verkeerde manier worden gebruikt. Het is belangrijk om het advies van een getrainde professional op te volgen bij het gebruik van essentiële oliën. Een cursus Aromatherapie kan je ook bij ons volgen; kijk op www. helperhart-trainingen.nl 

Aromatherapie gebruiken

Een reeks essentiële oliën kan de gezondheid en het welzijn helpen verbeteren.

Aromatherapie wordt normaal gesproken gebruikt door middel van inademing of als een plaatselijke toepassing. Inademing: de oliën verdampen in de lucht met behulp van een diffusorcontainer, spray of oliedruppels, of ingeademd, bijvoorbeeld in een stoombad. Afgezien van een aangename geur, kunnen aromatherapie-oliën zorgen voor desinfectie van de luchtwegen, decongestivum en psychologische voordelen. Het inhaleren van etherische oliën stimuleert het reuksysteem, het deel van de hersenen dat verbonden is met geur, inclusief de neus en de hersenen. Moleculen die de neus of mond binnenkomen, gaan naar de longen en van daaruit naar andere delen van het lichaam. Wanneer de moleculen de hersenen bereiken, beïnvloeden ze het limbisch systeem, dat verband houdt met de emoties, de hartslag, bloeddruk, ademhaling, geheugen, stress en hormoonbalans. Op deze manier kunnen etherische oliën een subtiel, maar holistisch effect hebben op het lichaam.

Actuele toepassingen: massageoliën en bad- en huidverzorgingsproducten worden door de huid opgenomen. Het masseren van het gebied waar de olie moet worden aangebracht, kan de bloedsomloop stimuleren en de opname vergroten. Sommigen beweren dat gebieden die rijker zijn aan zweetklieren en haarzakjes, zoals het hoofd of de handpalmen, de oliën effectiever kunnen absorberen.

Etherische oliën worden nooit rechtstreeks op de huid aangebracht. Ze moeten altijd worden verdund met een drager, bijvoorbeeld olie. Meestal is een paar druppels etherische olie tot een ons dragerolie de concentratie. De meest voorkomende drageroliën zijn zoete amandelolie of olijfolie.

*Aromatherapie is een complementaire therapie. Het biedt geen genezing voor ziekten, huiduitslag of ziekten, maar het kan de conventionele behandeling van verschillende aandoeningen ondersteunen.

Biologisch, cultivar of wild?

Het verzamelde plantmateriaal is afkomstig van gecultiveerde, wilde of biologische planten. Cultivar staat voor gecultiveerde planten, afkomstig van één van onze boeren. Wild wil zeggen dat het plantenmateriaal in het wild is verzameld met toestemming van de regionale overheden. Biologisch geeft aan dat een olie biologisch is gecertificeerd door SKAL, een onafhankelijke door de Nederlandse overheid gecertificeerde organisatie.

Chi producten en kwaliteit al sinds 1979

Chi Natural Life is al meer dan 40 jaar verbonden met de wereldwijde natuur. Over de hele wereld selecteert Chi de beste, 100% natuurlijke grondstoffen voor alle producten van Chi. Chi werkt enkel met de meest recente oogsten, direct van de boer of producent die vaak en wanneer mogelijk van biologische kwaliteit zijn. In elk proces is het bewaken en controleren van de kwaliteit de eerste prioriteit van Chi!

Adres / Contact gegevens:

Het Helperhart
Centrum voor Natuurgeneeskunde

Kattegat 32-9

9723 JP Groningen

06-14241109

 

KvK: 02094844

BTW: NL002152322B75

mail@helperhart.nl

Besteld u bij ons in de webwinkel?

“U heeft dan het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via mail@helperhart.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangen van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.”