Bach Bloesem Rescue remedie, vitamines en supplementen

Wat is Bach-bloesemtherapie en hoe werkt het?

De bach-bloesemtherapie is een door de arts en homeopaat Edward Bach opgestelde alternatieve behandeling. De bach-bloesemtherapie stelt dat bepaalde bloemen, andere plantenonderdelen en ook zuiver bronwater "energie" bevatten die heilzaam zou zijn om ziekte als gevolg van een niet bij een persoon passende leefwijze te voorkomen. Hij bedacht een procedé om die vermeende energie op te vangen en tot heilmiddel te verwerken.

Ondanks veel gelijkenissen met de homeopathie, is bach-bloesemtherapie geen homeopathische behandelmethode. De gebruikte middelen zijn weliswaar extreem verdund, maar ze berusten op het principe van de intuïtie van Edward Bach, die zelf spreekt van een gave Gods. Bij de bach-bloesembehandeling worden er infusies gemaakt van bloesems of andere plantenonderdelen. Het volstaat de oppervlakte van een kom zuiver water met de passende bloesems te bedekken en ze een paar uur in de zon te laten staan of een half uur te koken zodat "de energie uit de bloemen overgaat in het water". Ter conservering wordt die infusie vermengd met een gelijke hoeveelheid brandy (meestal cognac), en dit wordt dan de zogenaamde "oertinctuur". Die wordt op zijn beurt verdund tot heilmiddel: twee druppels tinctuur op 30 milliliter brandy. Behalve alcohol hebben de zo ontstane oplossingen geen wezenlijke hoeveelheden werkzame stof. Bach heeft 37 verschillende bloesemremedies gecreëerd, de 38ste bestaat uit Rock water, oftewel zuiver bronwater, vermengd met brandy. Een extra middel is de rescue remedy, die een mix is van vijf andere remedies, een soort "EHBO tegen stress en panieksituaties", en veel gebruikers van de bloesemtherapie dragen het altijd bij zich.

 

Adres / Contact gegevens:

Het Helperhart
Centrum voor Natuurgeneeskunde

Kattegat 32-9

9723 JP Groningen

06-14241109

 

KvK: 02094844

BTW: NL002152322B75

mail@helperhart.nl

Besteld u bij ons in de webwinkel?

“U heeft dan het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via mail@helperhart.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangen van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.”